Animerad Reklam  

Som produktionsbolag är vi på Studio Konkret helt och hållet är fokuserat på animation. Vi är animatörer, producenter och regissörer under ett och samma tak. Vi har under årens lopp producerat väldigt mycket animerad reklam och bland våra kunder finns bland annat Microsoft, Ubisoft, Sweco, Green Peace med flera. Klicka här för att se tidigare reklamfilmer

Vi har sedan 2005 producerat animerad reklam, först under namnet Lillasyster som var ett fullproduktionsbolag och sedan från och med 2020 under namnet studio Konkret. Under årens lopp har det blir närmare 500 animationsprojekt. Vi ser många fördelar för våra kunder som väljer att göra en animerad reklamfilm, nedan har vi listat de som vi anser vara mest betydelsefulla:

LinusAndreasOlle

1. Visuellt attraktivt:

En animerad reklamfilm kan vara mycket visuellt tilltalande och fånga tittarens uppmärksamhet på ett sätt som traditionella reklamfilmer inte kan utan att det kostar väldigt mycket pengar. Med färgstarka och fantasifulla animationer kan du skapa en estetiskt tilltalande upplevelse som engagerar målgruppen.

2. Förenklade budskap:

Med en välproducerad animerad reklamfilm kan man göra det komplicerade lättbegripligt och enkelt kommunicera sitt budskap snabbt utan att tappa tittarens intresse. Vi jobbar både mot byråer med externa regissörer såväl som direkt mot företag med våra interna regissörer så oavsett om du har ett färdigt manus eller bara en idé så hjälper vi dig gärna.

3. Flexibilitet:

Animerade reklamfilmer ger stor flexibilitet när det gäller att berätta historier och illustrera idéer. Du kan skapa stora fantastiska världar eller förenkla komplexa idéer till något enkelt och lättbegripligt. När dina behov förändras och du måste uppdatera filmen så är det enkelt att återuppta arbetet där vi slutade.

4. Global tillgänglighet:

En animerad reklamfilm kan väldigt enkelt anpassas till andra marknader, vi blir ofta ombedda att göra versioner på ytterligare språk och kostanden för detta brukar ofta bara vara några procent av den totala budgeten.

5. Kostnadseffektivitet:

I många fall kan en animerad reklamfilm vara mer kostnadseffektivt än live-action, särskilt om du behöver skapa scener eller effekter som skulle vara dyra eller rent av omöjliga att filma i verkligheten.

Välkommen att kontakta oss på Studio Konkret så berättar vi mer, eller titta på våra tidigare projekt

Läs mer om hur vi arbetar med animerad reklamfilm

Animerad Reklamfilm