Animerad  Informationsfilm

Välkommen till Studio Konkret i Stockholm, vi är specialister på att producera informationsfilmer som effektivt kommunicerar ditt budskap till din målgrupp.
En informationsfilm är ofta en längre film som lämpar sig väldigt bra för att berätta om er verksamhet, er produkt eller att förklara ett komplext skeende.

Att kommunicera med informationsfilm

Under åren har vi gjort animerade informationsfilmer åt en rad olika kunder: allt från offentliga organisationer såsom Brottsförebyggande rådet och Stockholms stad till ideella organisationer såsom Greenpeace och olika delar av idrottsrörelsen. Vi har också hjälpt större företag såsom Microsoft, Ubisoft och Sweco med informationsfilmer.


Teknik

Det finns väldigt många olika tillvägagångsätt när man skapar en animerad informationsfilm, allt från enklare illustrationer med minimalistisk animation till komplexa 3d världar.
Valet av teknik bör såklart anpassas till vad du vill berätta, din tidsram och din budget.
Animationsstilen bör också återspegla er varumärkesidentitet och gå i linlje med övriga visuella element i din marknadsföring.
Även hur filmerna ska visas bör påverka valet av tekniker, filmer för sociala medier kräver ofta mindre detaljerade scener då tittaren primärt kommer använda sin telefon för att se er film
Ja det finns väldigt mycket att tänka på, vi svarar gärna på frågor och hjälper dig att bolla ideer utan något motkrav så har du några funderingar - tveka inte att höra av dig.

LinusAndreasOlle

Fördelarna med animerad informationsfilm


1. Tydlighet och förståelse:

Vår expertis ligger i att göra komplex information lättförståelig och tillgänglig för en bred publik. Vi använder klara och koncisa budskap och visuella illustrationer för att säkerställa att din information når fram på ett tydligt och effektivt sätt.

2. Anpassningsbarhet:

Vi förstår att varje företag har unika behov och mål med sin informationsfilm. Därför erbjuder vi en flexibel och anpassningsbar arbetsprocess som gör det möjligt att skräddarsy varje film efter dina specifika krav och önskemål.

3. Engagerande och intresseväckande:

Genom att använda visuellt tilltalande illustrationer och visuella element kan vi fånga tittarens uppmärksamhet och hålla den kvar under hela filmen. Detta säkerställer att ditt budskap inte bara når fram, utan också att det blir ihågkommen.

4. Nå ut med din information:

Vi arbetar aktivt för att säkerställa att din informationsfilm når rätt publik på rätt sätt. Vi hjälper gärna till med arbetet kring hur filmen ska publiceras och hur manuset utformas för att ni ska nå er målgrupp.

5. Kostnadseffektivitet:

Jämfört med andra kommunikationsmedel kan informationsfilmer ofta vara en mer kostnadseffektiv lösning. Genom att använda animering och digitala tekniker kan vi skapa professionella och engagerande filmer, billigare än en live-action produktion.

Om du är intresserad av att lära dig mer om våra tjänster eller vill diskutera hur en informationsfilm från Studio Konkret kan hjälpa dig att nå ut med ditt budskap är du välkommen att kontakta oss. Vi ser fram emot att hjälpa dig att göra din information begriplig, engagerande och minnesvärd för din målgrupp.

Läs mer om hur vi arbetar med animerad informationsfilm

Animerad Informationsfilm