Animerad  Informationsfilm

Vad är en animerad informationsfilm?

En informationsfilm är helt enkelt en film där det viktigaste är att informera tittaren och ge han eller henne en ökad kunskap om ett givet ämne. Det kan handla om allt från hur en produkt fungerar till viktig samhällsinformation.

På Studio Konkret är vi specialister på att producera informativa filmer som effektivt kommunicerar ditt budskap till din målgrupp.

Att kommunicera med informationsfilm

Under åren har vi gjort animerade filmer åt en rad olika kunder: allt från offentliga organisationer såsom Brottsförebyggande rådet och Stockholms stad till ideella organisationer såsom Greenpeace och olika delar av idrottsrörelsen. Vi har också hjälpt större företag såsom Microsoft, Ubisoft och Sweco med informationsfilmer.

Animation informationsfilm

Det finns väldigt många olika tillvägagångsätt när man skapar en animerad film, allt från enklare illustrationer med minimalistisk animation till komplexa 3d världar.
Valet av teknik bör såklart anpassas till vad du vill berätta, din tidsram och din budget.
Animationsstilen bör också återspegla er varumärkesidentitet och gå i linlje med övriga visuella element i din marknadsföring.
Även hur filmerna ska visas bör påverka valet av tekniker, filmer för sociala medier kräver ofta mindre detaljerade scener då tittaren primärt kommer använda sin telefon för att se er film
Ja det finns väldigt mycket att tänka på, vi svarar gärna på frågor och hjälper dig att bolla idéer utan något motkrav så har du några funderingar - tveka inte att höra av dig.

Här kan ni se några av våra tidigare informationsfilmer för offentliga myndigheter och civilsamhället

LinusAndreasOlle

Fördelarna med animerad informationsfilm

 • Tydlighet och förståelse

  Vår expertis ligger i att göra komplex information lättförståelig och tillgänglig för en bred publik. Vi använder klara och koncisa budskap och visuella illustrationer för att säkerställa att din information når fram på ett tydligt och effektivt sätt.

 • Anpassningsbarhet

  Vi förstår att varje företag har unika behov och mål med sin informationsfilm. Därför erbjuder vi en flexibel och anpassningsbar arbetsprocess som gör det möjligt att skräddarsy varje film efter dina specifika krav och önskemål.

 • Stora möjligheter att väcka intresse

  Genom att använda visuellt tilltalande illustrationer och visuella element kan vi fånga tittarens uppmärksamhet och hålla den kvar under hela filmen. Detta säkerställer att ditt budskap inte bara når fram, utan också att det blir ihågkommen.

 • Du når ut med din information

  Vi arbetar aktivt för att säkerställa att din informationsfilm når rätt publik på rätt sätt. Vi hjälper gärna till med arbetet kring hur filmen ska publiceras och hur manuset utformas för att ni ska nå er målgrupp.

 • Kostnadseffektivt

  Jämfört med andra kommunikationsmedel kan informationsfilmer ofta vara en mer kostnadseffektiv lösning. Genom att använda animering och digitala tekniker kan vi skapa professionella och engagerande filmer, billigare än en live-action produktion.

Om du är intresserad av att lära dig mer om våra tjänster eller vill diskutera hur en informationsfilm från Studio Konkret kan hjälpa dig att nå ut med ditt budskap är du välkommen att kontakta oss. Vi ser fram emot att hjälpa dig att göra din information begriplig, engagerande och minnesvärd för din målgrupp.

Här kan du se våra tidigare informationsfilmer.

Animerad Informationsfilm