Animerad  Reklamfilm

På Studio Konkret gör vi enbart animerad film och det vi gör mest av allt är animerade reklamfilmer. Vi erbjuder en komplett tjänst där vi tar hand om hela produktionen från grundidé till färdig film. Vi är också väldigt vana vid att jobba med extern regissörer och byråer och tycker det är minst lika roligt.

Att kommunicera med animerad reklamfilm

Under åren har vi på Studio Konkret producerat väldigt många filmer och bland kunderna finns både Svenska såväl som internationella storföretag såsom Microsoft, Ubisoft, Sweco och Greenpeace.
Vi har vana vid att producera för alla tänkbara visnings-plattformar och oavsett om nivill visa din film på socialmedier, Tv eller er hemsida så hjälper vi er gärna.
Här kan du se våra tidigare reklamfilmer

Teknik

När det kommer till att skapa en animerad reklamfilm, finns det en mångfald av olika tekniker använda sig av.
Det kan vara allt från enklare illustrationer med väldigt lite animation till mer avancerade 3D-världar med detaljerade miljöer och karaktärer.

Valet av teknik bör naturligtvis anpassas efter syftet med filmen, din tidsram och och hur kampanjen ser ut i övrigt.

Det är också viktigt att tekniken harmonierar med varumärkesidentiteten och övriga visuella element i din marknadsföring för att skapa en enhetlig och igenkännbar estetik.

Hur filmen ska visas är också avgörande för valet av teknik. Till exempel kräver filmer för sociala medier ofta snabbare tempo och tydligare visuella element, med tanke på att tittarna främst kommer att se dem på sina mobila enheter med mindre skärmar och kortare uppmärksamhetsspann.

Ja det är mycket att tänka på och att det kan lätt kännas överväldigande

Vi står redo att besvara dina frågor och hjälpa dig att utforska idéer utan några förpliktelser. Tveka inte att kontakta oss om du har några funderingar.

Fördelar med animarad reklamfilm

Vi har en stark övertygelse om att animerad reklamfilm är ett kraftfullt verktyg för att kommunicera budskap på ett engagerande sätt. Här är några fördelar med att välja animerad reklamfilm:

LinusAndreasOlle

1. Visuellt attraktivt:

Genom färgstarka och fantasifulla animationer kan vi skapa en visuell upplevelse som fångar tittarens uppmärksamhet på ett effektivt sätt. Detta ger oss möjligheten att skapa estetiskt tilltalande berättelser som engagerar och imponerar.

2. Förenklat budskap:

Med vår expertis kan vi effektivt förenkla komplexa idéer och göra dem lättbegripliga för tittaren. Detta gör det möjligt att snabbt och effektivt kommunicera det önskade budskapet utan att förlora tittarens intresse.

3. Flexibilitet:

Animerad reklamfilm ger oss stor flexibilitet när det gäller att berätta historier och illustrera idéer. Vi kan skapa fantastiska världar eller enkelt förenkla komplexa koncept till något lättförståeligt och engagerande.

4. Global tillgänglighet:

En animerad reklamfilm kan enkelt anpassas till olika marknader och språk, vilket gör den till en idealisk lösning för företag som strävar efter att nå en internationell publik.

5. Kostnadseffektivitet:

I många fall kan animerad reklamfilm vara en mer kostnadseffektiv lösning än live-action-produktioner, särskilt när det gäller att skapa komplexa scener eller effekter som skulle vara dyra eller omöjliga att filma i verkligheten.

Om du är intresserad av att lära dig mer om våra tjänster eller vill utforska våra tidigare projekt är du varmt välkommen att kontakta oss på Studio Konkret. Vi ser fram emot att höra från dig och hjälpa dig att förverkliga dina visioner genom animerad reklamfilm.


Animerad Reklamfilm