Animerad reklamfilm

På Studio Konkret gör vi animerad film och framförallt animerade reklamfilmer. Vi erbjuder en komplett tjänst där vi tar hand om hela produktionen från grundidé till färdig film. Vi är också väldigt vana vid att jobba med extern regissörer och byråer där det redan finns färdigt manus och koncept.

Att kommunicera med animerad reklamfilm

Under åren har vi på Studio Konkret producerat många animerade filmer och bland kunderna finns både Svenska såväl som internationella organisationer såsom Microsoft, Ubisoft, Sweco och Greenpeace.

Vi har vana vid att producera för alla tänkbara visnings-plattformar och oavsett om ni vill visa din film på social medier, Tv eller er hemsida så hjälper vi er gärna.

Här hittar du våra tidigare animerade filmer.


Animation reklamfilm

Animation inom reklamfilm är såklart närbesläktad med annan animerad film för företag och det finns det en mångfald av olika tekniker använda sig av. Det som ofta sticker ut när det gäller just att producera reklamfilm är att det ofta är ett högre tempo och fler scener då man vanligtvis vill kommunicera mycket under en väldigt begränsad tid.

Det kan vara allt från enklare 2d illustrationer med väldigt lite animation till mer avancerade 3D-världar med detaljerade miljöer och karaktärer.

Valet av teknik bör naturligtvis anpassas efter syftet med filmen, din tidsram och och hur kampanjen ser ut i övrigt.

Det är också viktigt att tekniken harmonierar med er grafiska profil och övriga visuella element i er marknadsföring för att skapa en enhetlig och igenkännbar estetik.

Hur filmen ska visas är också avgörande för valet av teknik. Till exempel kräver filmer för sociala medier ofta snabbare tempo och tydligare visuella element, med tanke på att tittarna främst kommer att se dem på sina mobila enheter med mindre skärmar och kortare uppmärksamhetsspann.

Ja det är mycket att tänka på och att det kan lätt kännas överväldigande

Vi står redo att besvara dina frågor och hjälpa dig att utforska idéer utan några förpliktelser. Tveka inte att maila eller ringa om du har några funderingar.

Fördelar animerad reklamfilm

Animation kan vara ett väldigt kraftfullt verktyg för att kommunicera ett budskap eller stärka ett varumärke.
Här är några av de största fördelarna vi ser med just en animerad reklamfilm:

 • Visuellt attraktivt

  Genom färgstarka och fantasifulla animationer kan vi skapa en visuell upplevelse som fångar tittarens uppmärksamhet på ett effektivt sätt. Detta ger oss möjligheten att skapa estetiskt tilltalande berättelser som engagerar och imponerar.

 • Förenklat budskap

  Med vår expertis kan vi effektivt förenkla komplexa idéer och göra dem lättbegripliga för tittaren. Detta gör det möjligt att snabbt och effektivt kommunicera det önskade budskapet utan att förlora tittarens intresse.

 • Flexibilitet

  Animerad reklamfilm ger oss stor flexibilitet när det gäller att berätta historier och illustrera idéer. Vi kan skapa fantastiska världar eller enkelt förenkla komplexa koncept till något lättförståeligt och engagerande.

 • Global tillgänglighet

  En animerad reklamfilm kan enkelt anpassas till olika marknader och språk, vilket gör den till en idealisk lösning för företag som strävar efter att nå en internationell publik. Att lokalisera en animerad film kräver oftast enbart att text och eventuell röst görs om medan traditionell reklam kräver skådespelare med specifika språkkunskaper.

 • Kostnadseffektivitet

  I många fall kan animerad reklamfilm vara en mer kostnadseffektiv lösning än live-action-produktioner, särskilt när det gäller att skapa komplexa scener eller effekter som skulle vara dyra eller omöjliga att filma i verkligheten. De senaste årens teknikutveckling har gjort 3d animerade filmer väldigt mycket snabbare och därmed billigare att rendera och det är idag möjligt att skapa helt fotorealistiska produktioner till en bråkdel av kostanden jämfört med för bara tio år sedan.

Animerad reklamfilm -studio konkret

Processen - Animerad reklamfilm

När vi får en förfrågan om att producera en animerad reklamfilm har vi en tydlig process som ger dig som kund stor kontroll över den kreativa processen samtidigt som du alltid vet vad filmen kommer att kosta. Vi använder följande steg för att garantera ett så smidigt förfarande som möjligt.

 1. Konsultation och kreativt möte:

  Vi inleder med ett möte för att förstå er organisation, mål och vision för projektet. Genom interaktiva sessioner diskuterar vi idéer, er målgrupp och den önskade stilen för er reklamfilm.

 2. Offert till fast pris:

  Efter mötet presenterar vi en detaljerad offert som specificerar projektets omfattning och kostnader. Om det är önskvärt kan vi också ta fram fler alternativa budgetförslag med olika ambitionsnivå.

 3. Planering och manusutveckling:

  Om ni inte redan har ett färdigt manus så arbetar vi gärna tillsammans med er för att forma ett klart och engagerande budskap för er reklamfilm. Vi tar även fram en tidsplan för produktionen.

 4. Animatic:

  Innan animationen påbörjas skapar vi en så kallad animatic med stillbilder eller enklare animationer för att visualisera filmen. Vi föredrar detta framför ett traditionellt storyboard då det get en mycket tydligare helhetsbild.

 5. Animation och färdigställande:

  Våra erfarna animatörer ger liv åt er vision genom en iterativ process där ni får regelbundna uppdateringar. Vi har avstämningar minst en gång i veckan och försöker kontinuerligt uppdatera och involvera er i processen.

 6. Ljudläggning:

  Vi arbetar med väldigt erfarna ljud- och musikläggare som gör allt för att ta förstärka filmens budskap med ljud, röster och musik.

 7. Leverans:

  När filmen till slut är färdig och ni är nöjda med slutprodukten så levererar vi den färdiga reklamfilmen i önskat format och upplösning. Vi sparar även projektfiler i minst ett år för eventuella framtida uppdateringar.

Hur mycket kostar en animerad reklamfilm

Vad kostar en animerad reklamfilm?

Priset för en animerad film utgår från väldigt många variabler som kanske inte ens är kända när beställningen görs.
Priset på en animerad reklamfilm kan därför variera väldigt mycket och det är aldrig helt lätt att ge ett exakt pris utan att bryta ner projektet i detalj. Överlag så kan man räkna med att en kort enkel 2d-animerad film kostar runt 40 000 - 60 000 och att 3d animation och karaktärsanimation blir dyrare.

Hos oss på Studio Konkret får du alltid en offert till fast pris så du är medveten om samtliga kostnader innan du tar ett produktionsbeslut.

Här är en genomgång av vad som primärt påverkar priset:

 • Längd och antalet scener

  En längre film kräver ofta mer animation medan en film med fler scener oftast kräver att fler assets i form av illustrationer eller 3-modeller måste tillverkas.

 • Teknik

  Överlag är 2d animation billigare än 3d även ifall 3d animation har blivit väldigt mycket billigare på senare år med revolutionen inom GPU-baserad rendering.
  Fotorealism kräver ofta mycket mer arbete och tid än en mer stilistisk film.

 • Musik

  Vill ni ha specialkomponerad musik eller en befintlig kommersiell låt så kostar det betydligt mer än katalogmusik. Generellt sätt kostar katalogmusik någonstans kring 4 000 - 6 000 för en reklamfilm med specialkomponerad kostar allt från 20 000 och uppåt beroende på vad ni är ute efter. På senare år har det även dykt upp ett flertal sidor som tillhandhåller helt royaltyfri musik, kvalitén på dessa är dock ofta betydligt lägre.

 • Val av röst

  En känd röst kan vara väldigt lockande för att stärka ett varumärke men man får räkna med att det också kostar väldigt mycket mer än en vanlig voice-over artist.
  Priset på röster avgörs ofta av hur filmen skall spridas och under hur lång tid. För spridning i Sverige under 3 års tid kan man räkna på någonstans mellan 6 000 - 10 000 för en icke-känd röst

Animerad reklamfilm